dumma csn!

Fick brev idag, från CSN. Jag ska börja betala av min skuld på dryga 150 000. I den takt de har lagt upp till mig nu kommer det att ta mig 24 år, känns ganska deprimerande. Största problemet nu är hur jag ska få tag i 1600 kronor att betala till den den 27 februari. I vanliga fall hade de väl varit ok men nu är jag arbetslös och får 2525 kronor i månaden... Inte bästa dagen idag...

sitter barnvakt till en sjuk Elmer.

Ni vet själva hur det är när man är sjuk, man har ingen energi alls. Elmer är inte sådan, visst han har mindre energi men fortfarande massor=) Kom hit igår eftermiddag och fick spendera timmarna till middag men och åka bobby-car.En bobby-car är en röd platsbil för små barn. Elmer har en sådan med släp och det nya nöjet är att han sitter i släpet och, igår, kör jag. Jag får inte dra den utan jag ska sitta på bilen. Den är liten och jag hade dessutom tajta jeans men vad gör man inte för sin systerson!=)
Idag jobbar Joanna & Oscar och jag passar Elmer, som för övrigt sover nu=) Vi har spenderat förmiddagen med att Elmer har stått på en pall och tittat ut på grävmaskinen som gräver i grunden på grannhuset, jag har läst tidningen=) Sen har v även, han på pallen och jag på en kudde på golvet, suttit med varsin hand in i handtag som finns på flyttkartonger. Elmer fann detta otroligt spännande, varför vet jag inte.

Nu ska jag fixa med min läxa som AF gett mig. Sen blir promenad med lillen.

Kram på er!!

Grilla i januari-grymt underskattat.

Var hos den söta och underbara Pernilla igår. Alltid lika trevligt! Igår var det jag, Daniel, Markus, Pernilla och Pernillas kompis Jenny. Skoj och träffa Jenny och ännu roligare att få veta att hon bor 2 hus bort från oss=)
Iallafall, Pernilla kom på den briljanta idén att vi skulle grilla. Hon köpte ryggbiff och marinerade som pojkarna grillade-sjukt gott! Middagen akompenierades av rosevin-mums! Och efteråt fick vi någon kaffeshot, hmm. Men den var god!

Pernilla bor på en kennel och de hade valpar hemma. 13 stycken som var 4 veckor gamla! Ni anar inte hur söta!!

Kom på häromdagen att min leg går ut idag, dagfs att skaffa nytt helt enkelt. På den gamla goda tiden tog banken 125 kronor, men inte längre. Till detta hör att jag är kund hos Swedbank och Swedbank finns inte i Lund, så ingen hjälp där inte. Gick till polisen istället men det blev inget leg, hade inte de 400!! kronorna det kostar på mig. Bankerna tar samma...Känns lite argt men vad ska jag göra, får skatta nytt på måndag!

Åker till Göteborg om en timme-dags att sitta barnvakt åt min söte systerson imorgon så att Joanna & Oscar kan jobba och över helgen så att de kan måla sin nya lägenhet!

Take care!

Precis hemkommen från pilates.

Precis varit på Pilates. Tog ett baspass för att se hur passen är här. I början tänkte jag att det var för lätt för mig men gav bra träning och ska nog ta några sådana pass till. Nu förtjänar jag att lägga mig i soffan,ska se om Daniel fixar maten med så jag kan ligga kvar hela kvällen=)

Ikväll är det Sverige-Spanien i handboll, hade varit skoj om vi vann men vågar inte hoppas.

Kram på er!

Söndag=spinning!

Min tradition med spinning på söndagar är tillbaka. Finns inget bättre än att spinna gärnet på söndagar. Idag var det i Gerdahallen med Arne. Jag och Daniel var grymma=)!

Nu blir det slapp och städning av garderoberna för oss. Daniel gör middagen ikväll. Brukar vara jag som gör all mat så ska bli skönt att slippa idag!

Ta hand om er och hoppas att er helg var underbar.

Visst var det skoj att Håkan fick två priser på P3Guld!! Och såg ni John M.E & Amanda Jenssens uppträdande på P3 Guld, har ni inte det kolla upp. Det sändes i SVT.

Kram på er

Yes!

Jag kom hem från min dagliga promenad för ett tag sen. Riktigt stolt över mig att jag går den dagligen-kanske ska lura med Karin när hon kommer...hehe=) (Karin gumman, saknar våra runt sjön promenader och teleborg (var är jag) promenader=))

Men iallafall, kom på en underbart bra sak idag på promenader- jo, ibland så kan tillomed jag...hehe! Jag har två stoppljus till och från min promenad som är i stadsparken och jag kommer alltid och då menar jag alltid  på vägen hem till dessa när det precis slagit om till rött. Då ställer jag mig och stretchar benen-smart eller vad! Folk kollar lite konsigt men det är ju inget ovanligt-hehe! Har en annan glad nyhet att delge er idag. Ni som känt mig ett tag vet att jag inte har kunnat springanpå grund av min fotskada. Jag tänkte att det kunde vara slut på det idag-har ju trots allt fått order från min kiropraktor att träna massor. Så idag testade jag att springa lite-och det gick kanon. Känner inte av något i foten. Förstår ni glädjen?? Det gör jag iallafall...


Karin- Du anar inte hur mycket jag saknar vårt underbara lätta liv i Växjö, våra promenader, vårt Tufvan och verkligen våra sivanskvällar. För visst var de roligare än stallet..? Längtar massor tills du kommer, det kommer lite folk du inte träffat förut så kan nog bli skoj. Vi är 13 definitiva och några kanske i dagsläget så kan ju bara bli skoj. Tråkigt att Lene&Stoffe inte kan komma dock:(

Lene- Jag lever på te, fast det är ju inget nytt. Nu har jag en ny vattenkokare (tack svärfar) som går sjukt snabbt-jippie!

Saknar er mina töser- ni är underbara!

Puss&Kram

de kunde helt enkelt inte bygga bra hus på 60-talet

Min nuvarande lägenhet är byggd tidigt 60-tal (precis som min & daniels i Växjö). Men det är en väldigt stor skillnad, denna lägenhet kan inte hålla värmen. Tror att det saknas en stor del isolering! Det blåser vid fönstrerna och trots alla element är på max ligger temperaturen på 18-19 grader. Min lösning-ljus! Ljus och apparater. När vi kom hem efter jul och nyår var det 16 grader i vår lägenhet, nu kommer den upp i 20 grader efter många ljus och några apparater igång=) Detta har dock lett till ett stort problem, värmeljusen är väldigt snart slut- panik! Värmeljus är som billigast på IKEA men för tillfället är IKEAs värmeljus dåliga. Så får väl köpa dyra på ica-usch!

Fantastiska I-landsproblem jag har=)

Kram på er alla där ute!

jobbsökardag..

använder dagen till att söka jobb, inte jätteskoj men har jag egentligen något val? vill inte börja plugga igen och vill verkligen inte gå hemma mer så det är bara o söka. började dock dagen med promenad bort till stadsparken och sen stadsparken runt-tog 35 minuter och det var helt underbart väder och nästan tomt i parken-helt underbart.

Sökt några och tänkte sätta mig med de åtta jag har kvar nu alldeles snart. måste bara göra lite te först så motivationen inte försvinner:)

kram på er alla där ute.

Robin-krya på dig!
Maria-lycka till på intervjun!